Referencer

Jeg bruker uglen til å forebygge og behandle ryggsmerter : Høsten 2011 «smalt» det i ryggen, i det jeg skulle reise meg opp fra kontorstolen. Etter hvert ble smertene så sterke at jeg nesten ikke klarte stå, gå, kle på meg etc.. Jeg ble delvis sykmeldt, måtte bruke sterke smertestillende tabletter og startet med kiropraktorbehandlinger 3 ganger i uken. Dette pågikk i flere måneder, med egentlig liten bedring. Så fikk Øyane Sykehjem sin utendørs Aktivitetspark, og vi ansatte fikk opplæring i bruk av de ulike apparatene. Etter noen få minutter på uglen ( 2-3 min ) kjente jeg at ryggsmertene forsvant ! Jeg har nok fått et permanent svakt punkt i ryggen. Når jeg bruker uglen regelmessig, holder jeg meg smertefri. Uten regelmessig bruk kommer smertene tilbake. Da er det bare en ting å gjøre : å gå ut og svinge meg fra side til side på uglen. 2-3 minutter er oftest nok til å gi umiddelbar bedring ! Enkel, rask og gratis behandling !!

Annlaug Gjerde Øgård, Avdelingssykepleier avd. Dagsenter Øyane Sykehjem.
Dagcenter skriver følgende: Vores brugere er begyndt at bruge redskaberne, det er en rigtig god træning, hvor alle får rørt musklerne inklusive lattermusklerne. Redskaberne er rigtig anvendelige også for kørestolsbrugere. 1. Udsagn fra borgere i dagcenter: Er rigtig glad for at bruge redskaberne, får ny energi og pulsen op. Samtidig får vi frisk luft. Godt at få balancen afprøvet. 2. Redskaberne har givet nyt liv i vores udendørs areal, da de bliver flittigt brugt af dagpleje børnene og børnehave børnene i området, man bliver så glad af at se hvilken energi børnene bruger på pladsen uanset hvordan vejret er, så er påklædningen der efter. 3. Sønderborg kommune har lavet noget der hedder ”tag ud kompasset” som man finder på deres hjemme side (www.sonderborgkommune.dk), dette går ud på at fortælle, hvor der findes gratis aktiviteter i kommunen, med en kort beskrivelse af, hvad det er man kan lave/bruge redskaber til. 4. Da det har været svært at bruge redskaber for mange af vores beboere, da terræn har været ujævnt, er der blevet anlagt flise belægning rundt ved alle redskaber, dette gør alle bedre kan bruge redskaberne. 5. Der har været afholdt en konkurrence, hvor borgere skulle komme med et forslag til navn af pladsen med redskaberne, dette har givet nogle gode snakke om, hvad man skulle foreslå som navn, der kom rigtig mange gode forslag, vinderen blev dagcenteret med navnet ”aktivitetshaven” præmien var lagkage og kaffe som skal nydes i området med redskaber.

Tangshave Centret i Nordborg
KARATEfolk på Motionspladsen. (ref.) Det har længe været mit ønske, at vi skulle have besøg af Karateklubben på vores motionsplads. Tirsdag den 13. august tegnede til at blive en regnfuld dag, efter hvad meteorologerne havde sagt, men heldigvis blev det en fin aften på græsset med 20 karatefolk iført deres hvide dragter og med bare fødder. Der var begge køn, voksne og børn. – Karate er en kampsport uden våben og en holdsport, hvor alle støtter hinanden. Man lærer at forstå sin krop, øge fokus og hurtighed. Som jeg ser det, er det en disciplinerende sport, som jeg tænker, kunne være en god idé at indføre som skolefag i 1. klasse. Så ville der blive mere ro til fagligheden. Efter opvisningen gik alle til vores moduler og hang som aber og klatrede livligt rundt overalt. En del af redskabernes ideer kender de fra deres eget træningslokale. Publikum, også i alle aldre, så med begejstring på aktiviteterne, men det var kun få, som havde mod på at prøve modulerne. – Det er dejligt, når man får sine ønsker opfyldt. Jeg er glad for, at vi i motionsgruppen gjorde alvor af at bede karateklubben om at give opvisning.

Birgitte
Når man har overstået en operation, går der en rum tid inden man er helt klar til at honorere dagens opgaver. Jeg havde fået en hofteoperation og blev hjemsendt med besked om at gøre øvelser af forskellig karakter. Min hofte blev helt god efter 3 mdr. og har været det siden. Men jeg fik en skulder, der gjorde meget ondt, fordi jeg ved hjælp af en håndvask, som var lige ved siden af toilettet, fik mig op at stå. Jeg bøjede højre arm og lagde albuen på håndvasken, som var lige ud for min skulder, og pressede godt nedad og dermed løftede mig op, så benene kom på plads på gulvet. Det var heldigt, at der netop på motionspladsen var det redskab, som kunne hjælpe mig. Ja, rent faktisk blev det igen muligt for mig at ligge på højre side uden smerter. Og det var efter første forsøg med ORANGUTANGEN. Beskrivelse af træningen med ORANGUTANGEN: Fat med begge hænder, så højt som det er muligt. Lidt afstand mellem fødderne Benene bliver, hvor de er nu, hold godt fat i tovet og svaj sidelæns, skuldrene må ikke løftes, og lad din kropsvægt få dig ud til siden. Se hele tiden lige ud. 2 gange til hver side, vil være passende, og 2 gange om ugen.

Birgitte Mertz
Et godt sted at være Det betyder bare meget for aktiviteterne på vores Motions- og Mødested, at vi har fået borde og bænke ud til ophold og kaffekurv. Det giver samvær, hygge og en mulighed for at hvile, samtidig med at vi motionerer. Både medarbejdere, frivillige og beboere fra lokalområdet bruger træningsmodulerne sammen med centrets beboere. Det er bare blevet et godt sted at være – allerbedst i solskin.

Susanne Wither, Distriktsleder, Ulvsund Centeret, Møn
Ekstra kjekt at besøkende benytter apparatene De nye, utendørs mosjons-apparatene våre ser ut til å bli en suksess. Blant annet har aktivitets-avdelingen faste trimtimer der sommeren gjennom, og personal og brukere på dagsenteret er observert utendørs til alle tider. Parken står der til bruk for alle, ekstra kjekt er det når vi ser at besøkende benytter apparatene.

Helge Gabrielsen, leder af sykehjemmet Øyane, Hundvåg, Stavanger
Min personlige motivation har fra begyndelsen været at skabe trivsel i lokalområdet gennem fysisk aktivitet og samvær, ligesom jeg ønsker at medvirke til at Kundby bliver et attraktivt sted at bo med gode rammer for fysisk aktivitet og fælles aktiviteter. Og nu, ca 2 måneder efter indvielsen, ser det ud til at vi er lykkedes. Kundby Fitness Park har fået sat Kundby på Verdenskortet og pladsen summer af liv hver eneste dag.

Susanne Knudsen, medinitiativtager Kundby Fitness park og leder hos IBM Danmark APS
Vi er så heldige at vi har adgang til udendørs træningsfaciliteter, hvor man kan få sig en anderledes træningsoplevelse. Vi oplever at når vi har f.eks. hoftehold med på træningsbanen, at så udfordre borgerne hinanden, og der kommer også masser af motion til lattermusklerne med oven i hatten. Det er også et plus at man kan inddrage de stimuli der ellers er i naturen, en fugle interesseret kan hører hvilken fugl der er kvidre, og piloten kan hører flyvemaskinen på himlen. Vi har haft rigtigt mange gode oplevelser på aktivitetsbanen, og vi glæder os til endnu flere.
Lisbeth M. Thaysen, Sønderborg Kommune