De gode historier

Sakskøbing

Når man har overstået en operation, går der en rum tid inden man er helt klar til at honorere dagens opgaver.

Jeg havde fået en hofteoperation og blev hjemsendt med besked om at gøre øvelser af forskellig karakter. Min hofte blev helt god efter 3 mdr. og har været det siden.

Men jeg fik en skulder, der gjorde meget ondt, fordi jeg ved hjælp af en håndvask, som var lige ved siden af toilettet, fik mig op at stå.

Det var heldigt, at der netop på motionspladsen var det redskab, som kunne hjælpe mig. Ja, rent faktisk blev det igen muligt for mig at ligge på højre side uden smerter. Og det var efter første forsøg med ORANGUTANGEN.

Birgitte Mertz forklarer gerne nærmere om alle redskaberne i Doktorparken, Sakskøbing, hvor hun jævnligt træner.

Fra Tangshave Centret I Nordborg skrives følgende:

Dagcenter skriver følgende: Vores brugere er begyndt at bruge redskaberne, det er en rigtig god træning, hvor alle får rørt  musklerne inklusive lattermusklerne. Redskaberne er rigtig anvendelige også for kørestolsbrugere.

  1. Udsagn fra borgere i dagcenter: Er rigtig glad for at bruge redskaberne, får ny energi og pulsen op. Samtidig får vi frisk luft. Godt at få balancen afprøvet.
  2. Redskaberne har givet nyt liv i vores udendørs areal, da de bliver også flittigt brugt af dagplejebørnene og børnehavebørnene i området. Man bliver så glad af at se hvilken energi børnene bruger på pladsen uanset hvordan vejret er, så er påklædningen der efter.

Så gode historier – her fra Stavanger

Jeg bruker uglen til å forebygge og behandle ryggsmerter:

Høsten 2011 «smalt» det i ryggen, i det jeg skulle reise meg opp fra kontorstolen. Etter hvert ble smertene så sterke at jeg nesten ikke klarte stå, gå, kle på meg etc.. Jeg ble delvis sykmeldt, måtte bruke sterke smertestillende tabletter og startet med kiropraktorbehandlinger 3 ganger i uken. Dette pågikk i flere måneder, med egentlig liten bedring.

Så fikk Øyane Sykehjem sin utendørs Aktivitetspark, og vi ansatte fikk opplæring i bruk av de ulike apparatene. Etter noen få minutter på uglen ( 2-3 min ) kjente jeg at ryggsmertene forsvant !

Jeg har nok fått  et permanent svakt punkt i ryggen. Når jeg bruker uglen regelmessig, holder jeg meg smertefri. Uten regelmessig bruk kommer smertene tilbake. Da er det bare en ting å gjøre : å gå ut og svinge meg fra side til side på uglen. 2-3 minutter er oftest nok til å gi umiddelbar bedring ! Enkel, rask og gratis behandling !!

Mvh
Annlaug Gjerde Øgård
Avdelingssykepleier avd. Dagsenter
Øyane Sykehjem.
Tlf 51 85 69 37.

Øyane Sykehjem:

Jeg har bare lyst å fremheve at vi på Øyane planla strømtilførsel i tilknytning til parken vår. Vi har støpsel ute i parken og har hatt stor glede av bl.a å kunne steke vafler/ lapper etc utendørs, sammen med brukere. Det gir en god sanseopplevelse (duften av nystekte vafler) samtidig som det er med på å trekke folk ut til parken. En god motivasjonsfaktor med andre ord. Vi har også hatt med CD spiller ut ved flere anledninger. Det å trene til musikk som er tilpasset brukergruppen gjør treningen lystbetont. Noen er med å synger til musikken og viser glede over å høre kjente og kjære sanger. Dersom en slik park skal planlegges på andre sykehjem/  institusjoner kan det kanskje være greit å tipse om dette.

Mvh Gro Finnvik Øpsen, ergoterapeut Øyane sykehjem

KARATE folk på Motionspladsen i Sakskøbing.

Det har længe været et ønske, at vi skulle have besøg af Karateklubben på vores motionsplads. Tirsdag den 13. august tegnede til at blive en regnfuld dag, efter hvad meteorologerne havde sagt, men heldigvis blev det en fin aften på græsset med 20 karatefolk iført deres hvide dragter og med bare fødder. Der var begge køn, voksne og børn. Efter opvisningen gik alle til vores moduler og hang som aber og klatrede livligt rundt overalt. En del af redskabernes ideer kender de fra deres eget træningslokale. Publikum, også i alle aldre, så med begejstring på aktiviteterne.

En lille hilsen her fra Struer

Vi er jo så privilegerede her i Struer at have nogle fantastiske frivillige, uddannede miniinstruktører, som bare altid står klar til at træde til hvis de har mulighed for det.

Som nu forleden hvor jeg, sundhedskonsulenten, egentlig er på sommerferie – så ringer en lærer fra Livsstilshøjskolen i Gudum, hjem til mig privat og fortæller at hun har et hold kursister på højskolen som hun har fået mulighed for at tage en tur med på Skovmotionspladsen allerede dagen efter. Men hvad gør hun, hvor finder hun en instruktør med kort varsel?

Jeg fortæller, at jeg jo har listen over instruktører elektronisk på min arbejdsplads, men at jeg har telefonnummeret på én instruktør i min kalender og kan huske adresse på en anden. Hun kan forsøge med én af de to.

Senere på aftenen får jeg en sms, som fortæller at hun fik fat i begge instruktører og den ene havde mulighed for at komme og instruere på pladsen næste dag. Hun var taknemmelig for hjælpen – og jeg var stolt og taknemmelig over de gode frivillige vi har i Struer!

Så jeg kan varmt anbefale at man får uddannet miniinstruktører til motionspladserne rundt omkring – hvis man ikke allerede har det!

Mange sensommerhilsner fra Leila Boel i Struer